2010. január 18., hétfő

DeeDee süti


Kedves DeeDee!
Jelentem, a nálad felfedezett süti elkészült tegnap, s pillanatok alatt elfogyott :) Minden kostolója kérte a receptjét :) Azt hiszem ez sejtet valamit :D
Kedvenc sütink egyike lesz azt hiszem. Csak úgy falták a fiaim, igaz reggeli helyett, de üsse kő. Néha ilyen nap is kell.
Ezer köszönet a receptért, amit mivel ilyen sikere lett én is közzé teszek (kis módosításokkal), íme:


  • Tészta:
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 1 ek méz
- 40 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 dl tej

  • Krém:
- 1/2 liter tej
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 5 ek liszt
- 1 zacskó vaniliás cukor
- 5 ek kakaópor

  • Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2 ek víz
- 2 ek tej (a miénkbe tejszín került, mert nem tartalékoltam tejet, de nem lett gond belőle)
- 1 ek margarin

- Az 5 dkg margarint, cukrot és a 2 tojást gőz felett kikeverjük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejet, a mézet és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Összegyúrjuk.
- A tésztát 3 részre osztjuk, és kinyújtjuk 3 egyforma méretű lappá. Lisztezett tepsi hátulján egyenként kisütjük. ( 180 fokon, 10 perc, halvány barnára)

- Az 5 ek lisztet és a 1/2 liter tejet sűrű péppé főzzük, majd amikor kissé kihűlt, habosra keverjük a margarinnal, a cukorral és a vaniliás cukorral.
- A krémet két részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

- A lapokat megkenjük a krémekkel.

- A legfelső lapra elkészítjük a csokimázat.
- A vizet és a tejet (tejszínt) felforraljuk majd hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport, majd a margarint. Simára kikeverjük, s a süti tetejére kenjük.

- Hideg helyen egy éjszakát pihentetjük, hogy megpuhuljanak a lapok, s összeérjenek az ízek.

3 megjegyzés:

  1. De gyönyörű!!!!!!Nagyon nagyon örülök, hogy ízlett mindenkinek :))))

    VálaszTörlés
  2. Jaj de nagyon szép! :)
    Aki ilyen szép egyforma emeletes sütit tud sütni, az már mindent tud! :)
    Szerintem ez a cukrászkodás legnehezebb része, ilyen sütiket sütni.

    VálaszTörlés