2010. január 4., hétfő

Ajándékok...

Elkezdem megmutizni a "homemade" ajándékokat, hiszen már betöltötték szerepüket, s nem bukok le velük itten. (A bejegyzést folyamatosn bővítem majd, s nem külön bejegyzésként pakolom fel őket.)

AnnoAjándék
Elsőként nem egy most átadott ajándékot mutatnék, hanem egy jó pár évvel ezelőtt készült adventi naptárat, amit anno a keresztlányomnak készítettem meglepinek. Szerettem csinálni is, meg átadni is :)


Novemberben átadott karácsonyi ajándék
Unokahuginknak készült ez a pihe-puha kardigán és satyi. De mivel elkészültekor úgy véltem, hogy pont jó méretileg, így nem mertem karácsonyig várni az átadásával, elő ajándék lett :). És tényleg pont jó lett :) A satyi modellje maszatos Danink :)




Ökoszatyor
Colette-nél találkoztam először az ökoszatyrokkal, s már első látásra beléjük szerettem. Elterveztem, hogy a környezetem nőnemű egyedei kapnak egy-egy "sk"-t karácsonyra, de sajna csak a prototípussal készültem el, s kinek másnak adtam volna, mint szeretett Édesanyámnak :)
Az alapanyagok és a tervek megvannak a többihez is, így idővel testvérkéi is lesznek a praktikus, mindenhová magaddal vihető, de mégis jókora méretű textilszatyornak.
Colettnek és fiának, Pepitának pedig ezúton is köszönöm, a profi ferdepántot, a zöld különböző árnyalataiban pompázó anyagokat és a behúzott gombokat, melyeket pár hónapja tőlük vásároltam a Meskán, s ehhez az ajándékhoz használtam belőlük először. És nem utolsó sorban a szatyor ötletét is köszönöm, nagy sikere volt, s remélem lesz is a többinek.



Panka ajándéka
Két fiúnk után a harmadik uncsi unokahugi lett :D, így alkothatok :) Nem mintha a fiúknak nem lehetne, de hát azért egy leányzót mindig könnyebb csicsázni :)
A hálózsákra azért vagyok magam büszke, mert nem volt semmi szabásmintám, csak egy Dani által használt, s kedvelt bolti "mintadarab". Arról leügyeskedtem az alkotórészeket, majd neki álltam összeállítani. A cippzár bevarrásától paráztam egy kissé, de elsőre, bontás nélkül megoldottam :), pedig vatelin és bélés is van benne :)
Ha már csak fele annyit használja Panka, mint mi a miénket, akkor megérte megvarrni :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon csinos a kardigán és külön feldobja a sok színes gombocska. Nagyon ügyes vagy! A sapka is tetszik, ilyet magamnak is kötnék :)

    Jó, hogy újra írsz :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Viki!
    A satyi nagyon egyszerű :) Patent mintával kötsz egy téglalpot (alap: fejkörfogatnál egy kicsit nagyobb, magassága: a satyi magassága), majd mikor megvan a kellő magassága, akkor ahelyett, hogy lekötnéd befejezésként a szemeket, áthúzol rajtuk egy fonalat és jól összekötöd. Összevarrod a téglalap két szélét, majd csinálsz rá egy pom-pom-ot. Nagyon jó kis pihe-puha satyi lett. :)
    (remélem a leírás érthető)

    VálaszTörlés
  3. Megkaptam a mailt, neked is minden jót kívánok az új esztendőre!
    A szatyor fantasztikus, a részletek is kidolgozottak, gratulálok hozzá!
    Nálam nincs semmi gond, csak egy kicsit nehezen aktivizálom magam a pihenős-sütizős-olvasós-kötős:-))) napok után, az írás-netezés pedig nagyon nem tartozik most a favoritjaim közé!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Colette!
    Jól estek nagyon elismerő szavaid :)
    Köszönöm!

    VálaszTörlés