2010. március 1., hétfő

Tigris jelmez

Ígérem jövő farsangig nem jövök jelmezképekkel, leírással, de tegnap a képeimet bújva jöttem rá, hogy ezt még fel szerettem volna tenni a lovagjelmez közelébe, de akkor elmaradt.
Tekintsük "anno készült kreatívmánynak".

Bala tavaly, első farsangján tigris volt.

A jelmez megvalósítása egyszerű volt.

Hozzávalók:
- 2 db fehér harisnya
- fehér hosszú ujjú póló
- narancssárga textilfesték
- vékonyabb és középvastag, bolyhosabb flíz (maradékok)
- különböző vastagságú fekete cipőfűzők
- kis darab fekete filc
- 1 pár fekete kesztyű
- narancssárga dekorgumi
- 2 szál fekete zseníliadrót (pipapiszkáló)
- fekete hajráf
- nikecell porisztirol golyócskák töltetnek

Elkészítése:
- A harisnyákat és a pólót befestettem narancssárgára.
- A póló elejére "V" alakban (na jó trapéz) felcikkcakkoltam a vastagabb flízből egy nagyobb drabot.
- A cipőfűzőkből (váltakoztatva a vastagságukat) kialakítottam a mintázatot a flízre, szintén cikkcakköltéssel dolgozva.
- A fülekhez kivágtam a dekorgumiból a megfelelő alakot, majd géppel rácikkcakkoltam a vékonyabb flízt. A zseníliadrótot szintén cikkcakköltéssel felvarrtam a dekorgumira, követve a fül formáját. Végül a füleket ragasztópisztollyal felragasztottam a hajráfra.
- A farkincához az egyik harisnyának az egyik lábrészét levágtam, s felszabtam hosszában. Rávarrtam keresztirányban pár cipőfűzőt, illetve a végére a kis darab fekete filcet. Hosszában összevarrtam, kifordítottam, végül lazán kitömtem a nikecell golyócskákkal és felvarrtam a harisnyanadrág hátsó derékrészére.
- A tigrismaszk egy gyerekmagazin reklámterméke volt, de dekorgumiból könnyen elkészíthető egy alkoholosfilccel csíkokat dekorálva rá.
- Készültem még arcfestéssel is, de az Úrfink nem engedte magát kipingálni. Helyette Dani lett nyáron kifestve, igaz nem én művészkedtem rajta, de tündéri kistigris lett belőle :) Valami hasonlót akartam Balára is pingálni.

2 megjegyzés:

  1. Halihó, nem hittem volna, hogy ha rákeresek a neten a tigris jelmez készítésére, akkor ilyen meglepetésben lesz részem, hogy titeket láthatlak.:) Nagyon jó lett Bala jelmeze, ügyes vagy. Sz-ék osztálya szeretne tigrisnek beöltözni, ahhoz keresgélek egyszerű ötleteket, amit 27 példányban meg lehet csinálni. Puszi, Gyöngyvér

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali!
      He-he :D
      No én is néztem egy nagyot, hogy Ki kommentált :D:D:D
      No 27 példány legyártásához lehet, hogy nem ezt a verziót ajánlom, főleg ha egy anyuci csinálja :D, bár ha mégis van rá jelentkező, akkor sok sikert hozzá, nem nehéz kivitelezni!
      Puszi

      Törlés