2009. december 15., kedd

Dolgos advent

Hát... asszem nem a legjobbkor kezdtem ezt a blogolást...

Ezerrel dolgozok a karácsonyi meglepiken, a két fiacskám meg a háztartás mellett többnyire éjszakánként, így a blog fejlesztgetése igen csak háttérbe szorult.
De azért készültek ám dolgok:
 • Előző bejegyzéshez kapcsolódóan zöldségesk és gyümölcsök, de az adventi zsákocskákba nem kerültek be méretük miatt, meg kosár sem készült nekik. De leginkább az vetett vissza, hogy nem láttam a készültük közben Bala csillogó szemeit, ahogy elkészült a tök és az eper. Sokkal jobb volt úgy készíteni őket, hogy ott nyüzsgött körülöttem, hogy na? Mikor lesz kész Anya? Úgyhogy amik eddig elkészültek, majd még kitalálom, hogy hogy fedem fel létezésüket, de az ünnepek után a fiúkkal együtt készítem tovább a gyümiket és zöldségeket.

 • Készítettem adventi koszorút:

 • Elkészítettük Apával az idei adventi naptárat, amit már jó pár éve varrtam, de még mindig jól funkcionál :)


 • Horgoltam ablakdísznek csillagokat. A képen éppen a sütőben keményednek :)


 • No és készülnek az ajándékok, de ezekről képet majd csak az ünnepek után, hogy ne legyen belőle lebukás :)

Ui.: És akkor a karácsonyi sütögetés időszaka még csak most kezdődik :) ... Nem lehetne, hogy egy nap 48 órából álljon?

4 megjegyzés:

 1. A lépcsőfordulós adventi csomag naptár nagyon jópofa! Nagyon hangulatos a lakás azon része, gondolom a többi helyiség is, ha ilyen szorgosan készítgetted a díszítést :)

  VálaszTörlés
 2. Örülök, hogy tetszik :) A fiúk is szeretik, s feldobja az amúgy félig kész korlátunkat is (palástolja a hiányosságát, azaz a kapaszkodó és az oszlopgombok hiányát) :)
  A lakás díszítgetése folyamatos. A horgolt csillagok már kikeményedtek, de az ablak, ahová szántam őket, még pucolásra vár, így a csillagok is várnak. Remélem a napokban a helyükre kerülnek, s úgy mutatnak majd, ahogy elterveztem.

  VálaszTörlés
 3. Várom ám, hogy újra aktív legyél! :)
  Az adventi naptárat én is sokszor meglesem nálad, még sosem láttam ennyire jót!
  Gyönyörű a lakás is!
  Ennél jobban már csak az ajándékok érdekelnek! :D

  VálaszTörlés
 4. Oh! Köszönöm, kedves Raindrop!
  Az adventi naptárból mutizok majd egy másikat is, amit anno a keresztlányomnak csináltam jó pár évvel ezelőtt. Nekem az is nagy kedvencem volt. Mind csinálni, mind átadni meglepiként :)
  A lakás dícséretét ksözönöm, folyamatos csinosítgatás alatt áll, még sok a hiány, így munka dögivel :), de nagyon élvezem.
  Az ajándékok? No elkezdem a sort, mert különben húsvétkor fogom feltenni a karácsonyi ajándékokat :D

  VálaszTörlés